Преображення

Матвія 17:1-13

(5): Як він ще говорив, ось хмара ясна заслонила їх, і ось голос із хмари почувсь, що казав: Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав. Його слухайтеся!

1. Його слухайтеся! (1-8)

Ісус узяв трьох головних учнів і зійшов з ними на високу гору. Там на горі, Він переобразився. Яскравим небесним світлом засяяло Його обличчя, та одяг Його зробився таким же білим як світло. Мойсей та Ілля явились та говорили з Ним. Смерть Ісуса, Його воскресіння були виконанням обіцянок закону та пророків (Мойсей представник закону, Ілля - пророків). Учні Ісуса могли бачити хмару Божу, яка сяяла перед Його обличчям. Божественний голос проголошував Ісуса Сином Бога. Бог любив Його та був задоволений Його смиренним життям. Його страждання та смерть не були випадковістю. Вони також не заперечували Божественну любов. Смерть Ісуса - вираз Божої любові. Божий наказ єдиний для учнів Ісуса та для нас: "Його слухайтесь".

2. Син Людський буде страждати (9-13)

Учні хотіли розповісти про Божественне походження Ісуса. Але Він зупинив їх, сказавши, що спочатку повинен страждати, померти та воскреснути. Він говорив про це й раніше, але вони не прийняли Його слів. Проте, тільки це являється Божим шляхом прощення гріхів. Це блага звістка.

Молитва:Господи, я чую Твої слова любові та прощення. Навчи мене підкорятися Тобі та жити з вірою.

Одне слово:Його слухайтесь

login:
password: