Люби перш за все Ісуса

Матвія 10:34-42

(37): Хто більш, як Мене, любить батька чи матір, той Мене недостойний. І хто більш, як Мене, любить сина чи дочку, той Мене недостойний

1. Хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її (34-39)

Ісус вчить нас віддавати Йому найперше місце в нашому житті. Іноді наші рідні та близькі не розуміють, що ми, перш за все люблячи Ісуса, любитимемо їх більше, ніж коли ми любили лише самих себе, тому ображаються на нас за любов до Ісуса. В цій ситуації наші рідні стають нашими духовними ворогами. Що нам робити? Ісус сказав, що, якщо ми не візьмемо хреста своєї місії, хреста відчуження та непорозуміння, та не послідуємо за Ним, то ми не достойні Його. Він обіцяє, що, якщо ми віддамо свої життя Йому, ми віднайдемо життя. Якщо ми відмовимось від поклику Ісуса, щоб догодити людям, ми втратимо наше життя, яке намагались зберегти.

2. Хто вас приймає, приймає Мене (40-42)

Учні Ісуса - це ті, хто любить Ісуса понад усе. Ісус обіцяє благословити кожного, хто прийме Його учня. Нагорода буде навіть за чашу води, подану тому, хто любить Ісуса. Ми можемо бути благословенням для тих, кого ми любимо, тільки якщо ми любимо Ісуса понад усе.

Молитва: Господи, поможи мені любити Тебе понад усе і довіряти Тобі, що Ти благословиш тих, кого я люблю. Допоможи мені брати свого хреста та слідувати за Тобою до кінця.

Одне слово: Люби Ісуса перш за все та понад усе

login:
password: