Пастир для вигнанців

1 Самуїлова 22:1-23

(2): І позбиралися до нього кожен пригноблений, і кожен, хто був задовжений, і кожен огірчений в душі, і він став над ними провідником. І було їх із ним близько чотирьох сотень люда

1. Пастир для отари різнобарвних овець (1-5)

Давид був вигнанцем, який втікав від царя Саула, але він також був пастирем. Всі, хто знаходився у біді і нещасті, приходили до нього, і він ставав для них пастирем. Він відіслав свою родину до Моаву і турбувався про вигнанців, бездомних людей, які прийшли до нього. Ці люди стали ядром сильної армії.

2. Несправжній пастир (6-23)

Саул як цар мав би бути пастирем для своїх людей, та він був лише одержимий злобою і заздрістю. Він не турбувався про людей і не служив Богу, найбільше він бажав убити Давида. Він сварив своїх слуг, що вони не співпрацюють з ним. Тоді іноземець Доеґ з Ідумеї розповів йому, що Авімелех, священик з Нову, допоміг Давиду. Авімелех звернув увагу Саула на Давидову вірність йому. Ніхто з царевих людей не наважився виконати наказу стратити священиків, тому цар наказав це зробити Доеґу. В один день він вбив 85 священиків і членів їхніх сімей.

Молитва:Господи, дякую, що Ти показав мені, що звання і влада не роблять пастирем. Постав справжніх пастирів, як Давид, для молодих людей цієї країни.

Одне слово:Молись, щоб поставити багато пастирів, як Давид

login:
password: