Саул намагається вбити Давида

1 Самуїлова 19:1-24

(5): І наражав він на небезпеку життя своє, і вбив филистимлянина, і Господь учинив велике спасіння для всього Ізраїля. Ти це бачив та радів. І для чого згрішиш ти проти невинної крови, бажаючи вбити Давида безпричинно?

1. Йонатан заступається за Давида (1-7)

Через свою заздрість цар Саул наказав усім своїм рабам і своєму синові убити Давида. Йонатан, ризикуючи розізлити батька, попередив Давида. Потім він почав заступатись за Давида, нагадуючи Саулу про його вірне служіння царю і всьому народові (5). Саул вислухав і поклявся, що не вб'є Давида. Давид знову служив Саулу, як і раніше, але ненадовго. Злий дух Саула з'явився знову.

2. Бог захищає Давида (8-24)

В цей час за допомогою Мелхоли Давид втік зі свого дому. Але коли батько виказав Мелхолі за це, вона не була впевнена, на чиїй вона стороні. Давид втік до Самуїла, який очолював групу пророків. Коли Саул почув, він тричі послав людей захопити їх, але Господь дивовижно захистив їх. Усі три групи вояків, включаючи самого Саула, наповнились Духом Божим і пророкували. Навіть Саул став пророкувати на короткий час!

Молитва: Господи, допоможи мені любити Тебе і робити Твою роботу всім моїм серцем, довіряючи Твоєму захисту.

Одне слово: Бог захищає своїх служителів

login:
password: