Ковчег повернуто

1 Самуїлова 6:1-21

(12): І корови пішли просто дорогою до Бет-Шемешу. Ішли вони однією битою дорогою та все ревли, і не відхилялися ні праворуч, ні ліворуч. А филистимські володарі йшли за ними аж до границі Бет-Шемешу

1. Воздайте славу Ізраїлевому Богові (1-6)

Всюди, де б не ставили филистимляни Божого ковчега, були хвороби, смерть і жахливе розорення. Вони боялися зруйнувати ковчега, тому вирішили відіслати його назад. Але ж як? Серед них були деякі жреці, які знали історію. Вони знали, як Бог повівся з єгиптянами, які пригноблювали ізраїльтян. Вони порадили филистимлянам послати разом з ковчегом жертву за провину і таким чином вшанувати Ізраїлевого Бога.

2. Дві ревучі корови (7-21)

Филистимські ворожбити хотіли знати напевно, чи те, що сталося, було від Бога, чи лише випадковість. Коли корови ревли, і, ігноруючи свій природній тваринний інстинкт, тягли воза з ковчегом в напрямку до Бет-Шемешу, филистимляни зрозуміли, що те, що їм сталося, було від Бога. Коли ізраїльтяни побачили ковчега, то зраділи. Але деякі не мали поваги до Господнього ковчега і померли, тому що з цікавістю, заглядали у середину.

Молитва:Господи, допоможи мені з благоговінням шанувати Тебе.

Одне слово:Шануй Всемогутнього Бога з благоговінням

login:
password: