Я шаную тих, хто шанує Мене

1 Самуїлова 2:12-36

(30): Тому то слово Господа, Бога Ізраїлевого, таке: Говорячи, сказав Я: Дім твій та дім батька твого будуть ходити перед Моїм лицем аж навіки. А тепер слово Господнє: Не буде в Мене такого, бо Я шаную тих, хто шанує Мене, а ті, хто зневажає Мене, будуть зневажені!

1. Негідні сини Ілія і Самуїл (12-26)

Сини Ілія були священиками Господа, але чинили, як жерці Ваала. Вони використовували свою посаду, щоб насолоджуватись своїми пожадливостями. Вони виказували явну неповагу до Бога (2:12-17;22-25). На противагу їм, Самуїл ріс в присутності Бога (18-21,26). Ілій докоряв своїм синам, та вони не слухали його.

2. Я поставлю Собі священика вірного (27-36)

Божий чоловік відвідав Ілія з посланням від Бога. Він докорив Ілію, тому що він шанував своїх синів більше за Бога. Бог обіцяв отцям Ілія, що їх нащадки служитимуть перед Божим лицем навіки. Але Божа обіцянка вимагає послуху і віри з покоління в покоління. Ілій і його сини втратили привілей бути священиками. Не дивлячись на це, Бог Сам поставить вірного священика. Самуїл частково виконав це; але Ісус, наш Первосвященик, є тим вірним священиком, Якого обіцяв Бог.

Молитва:Господи, навчи мене шанувати Тебе щодня, віддаючи Тобі перше місце в моєму серці.

Одне слово:Я шаную тих, хто шанує Мене

login:
password: