Ціна учнівства

Матвія 8:14-22

(20): Промовляє до нього Ісус: Мають нори лисиці, а гнізда небесні пташки, Син же Людський не має де й голови прихилити...

1. Він узяв наші немочі (14-17)

Зцілююча робота Ісуса була дуже особиста. Теща Петра була тому прикладом. Ісус побачив її у ліжку, страждаючу від гарячки, доторкнувся до її руки, і вона одужала. Теща встала та служила Ісусу та учням. Навечір прийшли люди, які потребували допомоги Ісуса. Ісус словом виганяв всіх бісів та зцілював всіх хворих. Зцілююча робота Ісуса відкрила не тільки силу Месії, але також любов Бога до кожної людини.

2. Два потенційних учні (18-22)

В той час, коли Ісус готувався залишити натовп, щоб зосередитись на вихованні учнів, один чоловік добровільно виказав своє бажання стати Його учнем. Він був зворушений любов'ю Ісуса та думав, що бути учнем - це значна та надійна робота. Ісус сказав, що не може дати йому жодних гарантій в цьому світі (20). Ісус запросив іншого слідувати за Ним. У того була невідкладна справа, яку він хотів зробити в першу чергу (21). Ісус сказав йому, що слідування за Ним повинно бути першою пріоритетною справою учня.

Молитва:Господи, я хочу слідувати за Тобою та довіряти, що тільки Ти можеш забезпечити мою безпеку. Допоможи мені поставити слідування за Тобою на перше місце.

Одне слово:Слідуй за Ісусом

login:
password: