Бог кличе Гедеона

Суддів 6:1-32

(14): І обернувся до нього Господь і сказав: Іди з цією своєю силою, і ти спасеш Ізраїля з мідіянської руки. Оце Я послав тебе

1. Гріх Ізраїлю й покарання Бога (1-10)

Проблемою Ізраїлю було ідолопоклонство. Коли ізраїльтяни грішили, поклоняючись ханаанським богам, Господь віддав їх у руки мідіянітян, які розорили їх. Ізраїль, доведений до вбогості, покликав до Господа. Тоді Бог послав пророка розповісти людям про причину їхніх страждань.

2. Гедеон ( 11-32)

Гедеон був молодшим сином у сім'ї. Він ретельно працював, щоб догодити своєму батькові. Гедеон, як і всі інші, тремтів від страху перед мідіянітянами. Коли до нього прийшов ангел Господній, він вибивав пшеницю в точилі, щоб сховатися від мідіянітян. Він скаржився Богові на нещастя свого народу. Тоді Господній Ангел з'явився йому й сказав: "Хоробрий воїн! Я посилаю тебе врятувати Ізраїль!" Гедеон зачудувався: "Кого, мене?" Пізніше він зрозумів, що це був Ангел від Бога. Він боявся Бога більше, ніж мідіянітян, чим батька й жителів міста. Гедеон корився Божому наказу: він зруйнував жертовник Ваалу й приніс у жертву Богові кращого бика свого батька, але зробив це вночі. Страх Божий робить боягузливих сміливими й безстрашними.

Молитва:Господь, даруй нам людей, які мають страх Божий і коряться Твоєму слову.

Одне слово:Іди в силі, що ти маєш

login:
password: