Бог тренує Свій народ

Суддів 2:20-3:11

(3:4): І були вони залишені на випробування ними Ізраїля, щоб пізнати, чи будуть вони слухатися заповідей Господа, які Він наказав був їхнім батькам через Мойсея

1. Випробування від Бога (2:20-3:4)

Гнів Господа запалився на Ізраїль, тому що він порушив завіт і не слухав Бога. Ізраїльтяни прийняли ханаанську культуру й поклонялися їхнім богам. Тоді Бог вирішив не виганяти хананеїв із землі, щоб навчити ізраїльтян боротися і подивитися, чи будуть вони коритися Божим заповідям. Ми живемо в реальному світі й повинні вчитися не шукати легкого комфортного життя, але коритися слову Бога й боротися в духовній боротьбі. Ми не повинні здаватися перед світом або піддаватися почуттям. Божі люди чинять так, щоб догодити Богові, а не догодити собі.

2. Перший суддя (3:5-11)

Ізраїльтяни не витримали Божого випробовування. Вони одружувалися з хананеями й служили Ваалам, ідолам матеріального успіху й тілесного задоволення. Бог забрав від них руку захисту і віддав їх арамеям. Після восьми років страждання ізраїльтяни заплакали до Бога, і Господь поставив Отніїла, щоб позбавити їх.

Молитва: Господь, допоможи мені змагатися добрим подвигом віри в духовній битві. Постав пастирів у цьому поколінні.

Одне слово: Пройти Боже випробування

login:
password: