Верніться, діти невірні

Єремія 3:1-25

(14,15): Верніться, діти невірні, говорить Господь, бо Я вам Господар, та візьму вас по одному з міста, а з роду по два, і вас поведу до Сіону! І дам пастирів вам згідно з серцем Своїм, і вони будуть пасти вас умінням та розумом.

1. Ви обезчестили землю (1-5)

Невірність - це серйозний порок і гріх в очах Бога. Перелюб та ідолопоклонство - це прояви невірності. Ізраїль став духовною повією, що була невірна своєму справжньому нареченому, Богу. Народ поклонявся ідолам і жив аморально. Тепер вони страждали з-за свого гріха і просили Бога їх врятувати. Хоч вони називали Бога Батьком, справжнього покаяння не було видно.

2. Невірний Ізраїль; зрадлива Юдея (6-25)

У 18-ому році правління Йосії, приблизно через 100 років після падіння Ізраїлю, була знайдена втрачена Біблія (2 Цар.22). Йосія побачив, як далеко Ізраїль відійшов від закону Бога. Юдея повинна була бачити, що трапилось з Ізраїлем, і всім серцем покаятись, але вона так не зробила. Бог запрошує Юдею та Ізраїль повернутись до Нього. Він зцілить їх спустошену землю і благословить їх справжніми пастирями. Він зцілить їх непокірність. Спасіння є тільки в Бозі.

Молитва:Господь, прости наші гріхи і постав пастирів згідно з Твоїм серцем.

Одне слово:Покайся і йди за істинним Пастирем

login:
password: