Пастир для Божого народу

Числа 27:1-23

(16,17): Нехай призначить Господь, Бог духів і кожного тіла, чоловіка над громадою, що вийде перед ними, і що ввійде перед ними, і що випровадить їх, і що впровадить їх, і не буде Господня громада, як отара, що не має пастуха

1. Права жінок(1-11)

В ті часи жінки не мали прав на спадок, але 5 дочок Целофхада прийшли зі своєю справою до Мойсея. Коли Мойсей молився про це, Господь навчив його, що потрібно поважати права жінок. Він встановив закон про спадок, що допоміг будувати правове суспільство. Мойсей був людиною молитви і скромним пастирем для Божого народу. Він молився за кожну проблему.

2. Бог помазав пастиря для народу (12-23)

Мойсей один раз не підкорився Богу в пустелі. Він не явив святість Господа. Тому Бог дозволив йому тільки побачити обіцяний край, але не ввійти в нього. Мойсей молився, щоб Бог виховав пастиря, який би зайняв його місце, тому що люди без пастиря втрачають напрямок і стають легкою здобиччю диявола. Бог помазав Ісуса і наказав Мойсею поставити його лідером.

Молитва: Господи, в наш час люди втратили напрямок. Виховай пастирів, які можуть вести Твій народ до Доброго Пастиря Ісуса.

Одне слово: Людям потрібні добрі пастирі

login:
password: