Другий перепис

Числа 26:1-11;52-56;62-65

(1,2): І сталося по поразці, і сказав Господь до Мойсея й до Елеазара, сина священика Аарона, говорячи: Перелічіть усю громаду Ізраїлевих синів від віку двадцяти літ і вище за домами їхніх батьків, кожного, хто здатний до війська в Ізраїлі

1. Перелічіть кожного, хто здатний до війська (1-51)

Після виходу Ізраїльтян з Єгипту минуло 40 років. Зараз вони були в моавських степах прямо напроти Єрихону. Вони перемогли Аморейських царів на схід від Йордану, але були переможені моавськими жінками. Бог очистив їх через поразку чумою. Тепер настав час піти й заволодіти обіцяною землею. Перепис робився аби порахувати військо, а також, щоб люди пригадали, як багато невдач вони спіткали через свою непокору і маловірство. Всі ті, хто 40 років тому не вірив і боявся, загинули. Два старші сини Аарона, що не мали поваги до Бога, і всі, хто повсталі з Кореєм теж померли. Ніхто не повинен повторювати помилок минулого.

2. Розділи спадок (52-65)

Цей перепис був також основою для поділу землі після завоювання. Це насадило в серцях людей впевненість в перемозі. Бог, що обіцяв їм цю землю, дасть її, якщо вони просто зажадають її. Перед початком битви вони мають бути впевненими в перемозі.

Молитва: Господи, дякуємо Тобі за виховання, що Ти тренуєш нас для великої битви.

Одне слово: Готові воювати і перемогти

login:
password: