Церква для світової місії

Дії 12:25-13:3

(13:2): Як служили ж вони Господеві та постили, прорік Святий Дух: Відділіть Варнаву та Савла для Мене на справу, до якої покликав Я їх!

1. Лідери, що моляться (12:25-13:2а)

Антіохійська церква послала щедрі пожертви через Савла і Варнаву, щоб підтримати церкву в Єрусалимі. Варнава і Савл закінчили служіння в Єрусалимській церкві і знов повернулися до Антіохії. З собою вони взяли Івана Марка, двоюрідного брата Варнави. Лідерами Антіохійської церкви були богобійні люди. Коли Варнава і Савл розповіли про жорстке випробування єрусалимської церкви і про те, що Петро змушений переховуватися, лідери зібралися разом. Вони служили Господові і постили в молитві, щоб знайти волю Бога.

2. Відділіть Варнаву та Савла для Мене (2б-3)

Коли лідери антіохійської церкви щиро шукали волю Бога, говорив Святий Дух. Але прийняти Його повеління було важко. Вони повинні були вислати Варнаву і Савла, духовних батьків своєї церкви, місіонерами. Вони усвідомили, що поки єрусалимська церква страждає від гонінь, прапор світової місії повинні підняти вони. Тому, підкоряючись волі Бога, вони послали найкращих вчителів Біблії, Варнаву і Савла, в молитві благословивши їх на служіння.

Молитва: Господи, допоможи мені підняти прапор світової місії в моєму поколінні.

Одне слово: Візьми хрест місії

login:
password: