Всесвітня церква

Дії 11:19-30

(20): А між ними були мужі деякі з Кіпру та з Кірінеї, що до Антіохії прийшли, і промовляли й до греків, благовістячи про Господа Ісуса

1. Насіння, розпорошене переслідуваннями (19-21)

По смерті Степана християн сильно переслідували, і це змусило багатьох розпорошитися. Але куди б віруючі не пішли, усюди вони проповідували слово Бога. Бог спонукав їх покорятися Його велінню світової місії. Більшість проповідувало тільки юдеям. Але деякі з тих, що пішли в Антіохію в Сирії, почали проповідувати також і грекам. Бог був з ними, і велике число їх увірувало в Господа!

2. Служіння Варнави (22-29)

Єрусалимська церква послала Варнаву до Антіохії. Там він побачив дію Божої благодаті, тому звеселився, і став просити віруючих з поган, щоб серцем рішучим трималися Господа. Ще більше язичників прийшло до Бога через його віру і Духа. Варнаві потрібна була допомога у піклуванні про них, тому він пішов у Тарс і привів Савла. Разом вони цілий рік вивчали Біблію з багатьма учнями. Результатом цього стало те, що антіохійські віруючі вперше почали називатись християнами, і отримали віру, з якою могли практикувати християнську любов. Савл виріс слугою Євангелія.

Молитва: Господи, Ти хочеш, щоб усі люди усіх народів почули Євангеліє. Виховай вчителів Біблії, таких як Варнава і Савл, які змогли б піклуватись про Твій люд.

Одне слово: Не євреї чи язичники, а християни

login:
password: