Пророцтво Валаама

Числа 23:27-24:25

(24:17): Я бачу його, та не тепер, дивлюся на нього, та він не близький! Сходить зоря он від Якова, і підіймається берло з Ізраїля, - ламає він скроні Моава та черепа всіх синів Сифа!

1. Які, Якове, гарні намети твої (23:27-24:11)

Хоча Балак покликав Валаама, аби проклясти Ізраїль, але Бог не дозволив цього зробити. На Валаамові був Дух Божий і він побачив майбутнє: Ізраїль забере найкращі землі, що Бог обіцяв йому. Бог обіцяв благословити тих, хто благословляє Його народ, і проклясти тих, хто прокляне їх. Балак дуже розгнівався і сказав Валааму, щоб той тікав додому.

2. Сходить зоря (12-25)

Валаам був егоїстичним та жадібним, але мав пророчий дар. Він зміг побачити далеке майбутнє і Зорю, що сходила від Якова. Валаам подумав, що ця Зоря символізує перемогу, що Ізраїль здобуде над сусідніми народами (17). Але це Бог казав про Месію, а "ламає він скроні Моава та черепа всіх синів Сифа" означає перемогу Ісуса над дияволом. Бог виростив в серцях Своїх людей надію, що вони поставлять намети на рівнинах Моава, і дав їм видіння, що вони переможуть могутніх ворогів і успадкують обіцяний Край.

Молитва:Господи, дякую Тобі за те, що Ти знищуєш злі плани ворогів і даєш перемогу і благословіння для Свого народу.

Одне слово:Сходить зоря надії

login:
password: