Мойсей був найлагіднішим

Числа 12:1-16

(3): А той муж, Мойсей, був найлагідніший за всяку людину, що на поверхні землі

1. Маріам і Аарон нарікають на Мойсея (1-3)

Маріям та Аарон нарікали на Мойсея за жінку-кушитянку. Але справжня причина їхніх нарікань є в словах: "Чи тільки з Мойсеєм Господь говорив? Чи ж не говорив Він також із нами?" Вони заздрили, що Мойсей займає особливе положення серед ізраїльтян - він лідер Божого народу і пророк. Коли духовний лідер дозволяє в серці заздрість, то зразу стає церковним політиком і замість виконання Божої справи, руйнує її. Хоча Мойсей нічого не казав, Бог почув усе.

2. Бог підтверджує лідерство Мойсея (4-16)

Мойсей мав дуже особливу справу від Бога: Бог покликав його бути лідером для виходу євреїв з рабства і для того, щоб дати через нього закон. Для виконання цієї справи Господь мав з Мойсеєм дуже тісні і особливі стосунки: Він говорив з ним не в сновидіннях, не загадками, а прямо, лицем до лиця. Закон Бога зовсім незвичний для безбожних людей і навіть зараз багато безбожників вважають закон Божий маячнею. Тому, точно передати закон Бога людям могла тільки людина, що повністю довіряє Слову Бога та повністю підкоряється йому. Бог визнав такою вірною людиною Мойсея. Маріям та Аарон, коли опиралися Мойсею, опиралися Божому волі і заважали божій роботі. Це був великий гріх і Бог наказав їх.

Молитва: Господи, допоможи мені мати тісні стосунки з Тобою, щоб повністю підкорятися Твоєму словові. Бережи мене від заздрості і навчи поважати Твоїх слуг

Одне слово: Справжня лагідність

login:
password: