Тягар Мойсея

Числа 11:1-35

(17,29): І Я зійду, і буду розмовляти там із тобою, і візьму від Духа, що на тобі, і покладу на них, і вони носитимуть із тобою тягара того народу, і не будеш носити ти сам... І сказав йому Мойсей: Чи ти заздрісний за мене? О, якби то ввесь Господній народ став пророками, коли б дав Господь Духа Свого і на них!

1. Люди, що нарікали (1-15)

Одна з ознак рабського менталітету - це дух нарікання. Ізраїльтяни були визволені з рабства силою всемогутнього Бога, але вони забули Бога і почали нарікати на їжу. Вони хотіли легкого та безпечного життя, навіть якщо це було життя в рабстві. Нарікання та ремствування - це гріх. Бог хоче, щоб ми дякували не залежно від обставин (1Тим. 5:18). Мойсей не знав, що робити, тому він молився. Він поклав свій тягар перед Богом.

2. Божа відповідь (16-35)

Бог вирішив, що для однієї людини занадто тяжко нести відповідальність за весь народ. Тому Він наказав обрати 70 чоловіків з серед ізраїльської старшини, щоб вони разом з Мойсеєм понесли тягар турботи та відповідальності за народ Божий. Мойсей радів, що Бог дав Свого Духа головуючим в народі. Потім Бог вчинив велике чудо. Він дав людям, що нарікали, так багато м'яса, що воно пішло їм з носа. Однак, Він вдарив поразкою пожадливий народ.

Молитва:Господи, дай мені дякувати за Твою благодать і дай мені Твого Духа, щоб я був відповідальним пастирем

Одне слово:Якби то ввесь Господній народ став пророками

login:
password: