Три уроки віри

Числа 21:1-35

(9): І зробив Мойсей мідяного змія, і виставив його на жердині. І сталося, якщо змій покусав кого, то той дивився на мідяного змія і жив!

1. Ізраїль перемагає царя Арада (1-3)

Між хананеянами та ізраїльтянами сталася війна. Коли цар Арад напав на ізраїльтян, вони молилися і дали обітницю Богові. Бог почув їх і дав перемогу. Через це вони вчилися шукати допомоги в Бога.

2. Поглянь та живи! (4-9)

В пустелі люди знову почали говорити проти Бога. Бог покарав їх отруйними зміями. Вони визнали свій гріх, і просили Мойсея молитися, щоб Бог забрав зміїв. Але Бог відкрив для них зовсім незвичайний шлях спасіння: Він не забрав зміїв, але наказав Мойсею зробити мідного змія і виставити його на жердині. Той, хто був покусаний змією, але підіймав свої очі на небо, до мідяного змія, той залишався жити. Цей змій символізує Ісуса Христа. Гріх - це серйозно, ми не можемо уникнути його наслідків. Але коли ми підіймаємо свої очі на розіп'ятого Ісуса, приймаємо Його кров, що пролита за наші гріхи, то Його спасіння відкривається в нас і ми не вмираємо.

3. Сигон і Ог переможені (10-35)

На схід від Йордану були два хананейскі царства. З перемоги над цими царями почалося здобуття Ханаану. Ізраїльтяни перемогли свій страх, підкорились Богу і завоювали цей край.

Молитва: Господи, дякую Тобі за кров Ісуса Христа, що спасає мене від смерті. Навчи мене молитися з вірою, довіряти і підкорятися Тобі

Одне слово: Поглянь на Ісуса і живи

login:
password: