Хмара і вогонь

Числа 9:15-23

(23): На Господній наказ таборували вони, і на Господній наказ рушали вони. Вони виконували Господню сторожу на Господній наказ через Мойсея

1. Бог перебуває зі Своїм народом (15-16)

В день, коли скинія була поставлена, її наповнила слава Божа. Господь дав ізраїльтянам скинію та жертви, щоб мати можливість перебувати серед Свого народу. Вони (скинія та жертви) вказують на Ісуса Христа, Боже Ягня, що помер за наші гріхи. Через викуплення, виправдання та очищення грішників перед Богом, що зробив Ісус, Святий Дух прийшов, щоб жити тепер в серцях віруючих (Ів. 7:39).

2. Бог веде Свій народ (17-23)

Бог не спостерігає з Небес за віруючими. Він Сам веде Свій народ. Хмара, що вела ізраїльтян, мала вигляд як вогонь вночі і як світла хмара вдень. Коли хмара піднімалась, сини Ізраїля вирушали в похід, коли опускалась - вони таборували. Вони ніколи не знали, скільки часу пробудуть на місці та чи довго йтимуть. Вони навіть не знали, куди вони йдуть. Але вони завжди дивилися на хмару Бога, і Сам Бог показував їм, коли і куди йти, де та скільки стояти. Наше життя віри - це подорож до обіцяної землі Небесного Царства. Ми, як і ізраїльтяни, не знаємо, що буде завтра, але Бог кожного дня веде нас Своїм Словом та Святим Духом. Все, що нам треба - це приймати й слухатися Його напрямку в своєму житті.

Молитва: Господи, веди мене по дорозі життя й допоможи приймати Твій напрямок і слухатися Тебе

Одне слово: Не прораховуй наперед, але молись і слухайся Бога

login:
password: