Гідно поводилися перед Богом

1 Солунянам 2:1-12

(12): просили ми вас, і намовлювали та показували, щоб ви гідно поводилися перед Богом, що покликав вас у Своє Царство та в славу.

1. Ми прагнули догодити Богові, а не людям (1-6a)

Коли Павло вступив на територію Європи під час своєї другої місіонерської подорожі, першим містом, де він проповідував, були Філіппи. У той час багато хто увірував в Ісуса, але інші поглумилися над ними, бо їх проповідування заважало їхньому бізнесу. Потім Павло наважився піти до Солуня , незважаючи на великий опір, бажаючи розповісти духовно спраглим людям благу звістку. При цьому він не шукав особистої вигоди. Більш того, по-людські він багато втратив. Але Павло хоробро зустрів опозицію, тому що шукав як догодити Богові, а не людям.

2. Як годувальниця і як батько (6б-12)

Він не хотів обтяжувати віруючих, тому працював і сам забезпечував себе. Він також не користувався своєю владою Апостола. Павло любив і дбав про них з ніжністю, віддаючи їм не тільки Євангеліє, але й своє серце, наставляючи і виховуючи їх як батько, переконуючи гідно поводилися перед Богом.

Молитва: Господь, допоможи мені гідно поводитись перед Тобою. Допоможи догоджати Тобі, а не людям, проподувати Твоє слово впевнено, і піклуватися про Твоє стадо як годувальниця і як батько.

Одне слово: Чиніть гідно Бога

login:
password: