Боже подружжя

Луки 1:1-17

(13): А Ангол до нього промовив: Не бійся, Захаріє, бо почута молитва твоя, і дружина твоя Єлисавета сина породить тобі, ти ж даси йому ймення Іван.

1. Пряма причина (1-4)

Лука написав всім, хто любить Бога, засвідчені факти про народження Ісуса, про Його життя і смерть, щоб ми ще раз переконалися в правдивості Євангелії.

2. Захарія і Єлисавета (5-7)

Лука починає своє Євангеліє в Єрусалимі з історії подружжя старого священика, що в безбожний час жило вірою. Вони були світильниками Бога, палаючими в темному світі. Вони засмучувалися через те, що не мали дітей. Але вони не зневірилися і не опиралися. В очах Бога вони були праведні й непорочні, бо робили по Його заповідям і молилися.

3. Твоя молитва почута (8-17)

Одного разу Захарію вибрали для кадіння в храмі. Він повинен був молитися за людей і весь народ. Також він молився за себе. Ангол Божий з'явився і провістив про народження Івана Хрестителя, якого вони виховають слугою Бога. Через нього Бог обіцяв привести багатьох людей до покаяння. Він приготує путь для Месії - найбільшого благословення Бога для всіх людей у всі часи.

Молитва: Господь, допоможи мені бути світлом маленької свічки, що горить в темні часи.

Одне слово: Бог використовує людей молитви

login:
password: