Коли Бог зробить тебе успішним

Повторення Закону 26:1-19

(18): А Господь сьогодні засвідчив тобі, що ти будеш Йому народом вибраним, як Він наказав був тобі, і що ти виконуватимеш усі заповіді Його

1. Тримайте благословення Бога (1-15)

Як люди Бога можуть тримати Його благословення? Спочатку вони повинні мати почуття історії. Вони повинні пам'ятати милість Бога (1-9) і дякувати Йому, приносячи до Нього перше з врожаю (2, 10-12). Під час благословення перше, про що потрібно думати це не про власну вигоду, а про подяку Богові. Після служіння Богу і радості в Ньому, обраний народ повинен думати про тих, хто потребує. Десятини в третій рік повинні бути віддані Левитам, прибульцям, сиротам і вдовам.

2. Два зобов'язання (16-19)

Бог дає нам Своє слово, Біблію. Божі люди повинні визнати перед Богом, що Господь - їх Бог, що вони будуть коритися Його наказам і ходити Його шляхами. Бог же проголошує, що вони, люди Його завіту, є Його дорогоцінною власністю. Бог відокремить Свій народ від усіх народів і зробить його святим. Бог хоче, щоб Його люди були святим народом і царством священиків (Вих. 19:5-6). Відносини заповіту між Богом і Його людьми - це зобов'язання серця, душі і життя.

Молитва: Господь, допоможи мені любити Тебе і коритися Твоєму слову, зроби мене Своєю дорогоцінною власністю.

Одне слово: Принеси Богу своє серце

login:
password: