Павло відпливає в Рим

Дії 27:1-26

(23,24): Бо ночі цієї з'явився мені Ангол Бога, Якому належу й Якому служу, та і прорік: Не бійся, Павле, бо треба тобі перед кесарем стати, і ось Бог дарував тобі всіх, хто з тобою пливе

1. Павлове застереження (1-12)

Павла передали під опіку сотника на ймення Юлій, і вони сіли на корабель, що направлявся до Риму. Лука був з ним. Коли вони пливли вздовж узбережжя, супротивні вітри були дуже сильними, і судно просувалося помалу. Нарешті вони пристали до острова Крит, і Павло, досвідчений мандрівник, порадив перезимувати там, бо пора року не сприяла подальшому плаванню.

2. Буря (13-26)

Оманливий теплий південний вітер спокусив сотника проігнорувати застереження Павла, і вони відпливли. Але незабаром здійнявся рвучкий північно-східний вітер. Судно носило морем. Буря напирала впродовж багатьох днів, так що не було видно ні сонця, ні зірок. Всяка надія на спасіння була втрачена. Але тоді керування кораблем взяв на себе в’язень Павло. Хоча раніше його пораду було зневажено, він втішив та підбадьорив екіпаж. Божий Ангел запевнив Павла, що він свідчитиме перед кесарем про Ісуса, і через Павла Бог врятує усіх.

Молитва: Господи, зі мною не рахуються в світі, але дай мені Твоє слово і Твоє видіння, щоб насадити надію і відвагу у серцях, повних відчаю.

Одне слово: Божий слуга в бурі

login:
password: