Тренування в пустелі

Повторення Закону 2:1-37

(7): Бо Господь, Бог твій, поблагословив тебе в кожному чині твоєї руки, знає Він ходу твою в цій великій пустині. Оце сорок літ Господь, Бог твій, з тобою, не відчув ти недостачі ні в чому

1. Життя з Богом в пустелі (1-23)

Ізраїльтяни блукали по пустелі близько 38 років. За цей час померли всі, хто повстав проти Бога. Тоді настав час йти. Бог наказав людям завернути й іти на північ. Ізраїльтяни навчились довіряти Богу, Який любив їх і піклувався про них (7). Вони навчились коритись Йому. Бог наказав ізраїльтянам не ворогувати із синами Аммоновими, і заплатити їм за воду і харч, як йтимуть їхнім наділом. Люди послухалися.

2. Поразка хешбонського царя Сигона (24-37)

Першим завданням, що постало перед ізраїльтянами, стала необхідність воювати із аморрейським царем Сигоном, що правив в Хешбоні. Він відмовився пропустити євреїв через свої володіння, тому що Бог зробив його серце жорстким. Ізраїльтяни довірились Богу і скорились Йому. Вони вступили в бій і перемогли. Бог використав цю перемогу, щоб посіяти страх перед Ізраїлем серед народів Ханаану, і щоб навчити Свій народ довіри і відчуттю історії. Люди навчились, що покора Богу це і є перемога.

Молитва: Господи, навчи мене покорі, яка приходить від віри

Одне слово: Бог оберігає Свій народ

login:
password: