Проголошуючи Бога Творцем

Дії 17:22-34

(30,31): Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися, бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши

1. Незнаний Бог стає знаним (22-29)

Атеняни мали багато ідолів, але все ж вони, боялися, що пропустили якогось незнаного Бога. На жаль, так і сталося. Павло вивчав з ними Буття. Він сповістив їм про Бога, Творця неба і землі, Який ввесь людський рід з одного створив. Він контролює всесвіт та історію. Бог хоче, що усі люди скрізь шукали Його та любили Його, бо "навіть рід ми Його". Джерело людського занепокоєння - це незнання того, ким насправді є Бог. Всі люди повинні пізнати Бога Творця, Який є нашим батьком.

2. Усі люди скрізь повинні каятися (30-34)

Бог, залишаючи часи невігластва, тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися. Він визначив день, коли судитиме по правді ввесь світ. Він наперед поставив Ісуса Суддею, і Він подав доказ усім, із мертвих Його воскресивши. Як почули ж вони про воскресення мертвих, то одні насміхатися стали, але деякі захотіли почути більше.

Молитва:Господи, інколи я боюся невідомого. Допоможи мені розкаятися і вірити в Тебе.

Одне слово:Розкайся, поклоняйся Богові Творцеві

login:
password: