Не живіть, як хананеї

Левит 18:1-19:37

(18:5,19:2): І будете додержувати постанов Моїх та уставів Моїх, що людина їх виконує й ними живе. Я Господь! Промовляй до всієї громади Ізраїлевих синів, та й скажеш їм: Будьте святі, бо святий Я, Господь, Бог ваш!

1. Грішна культура Ханаану та Єгипту (18)

Бог заборонив Своїм людям сексуальну аморальність (розділ 18). Бог святий, тому Його народ повинен бути святим. Речі, які Бог заборонив, показують, наскільки зіпсована була культура хананеїв. Люди Бога не можуть жити відповідно до вимог мирської культури. Якщо дозволяти собі хіть та аморальність, то, як наслідок, зруйнуються нація, сім'я та життя людей. Ті, хто покоряються Божому слову, будуть жити (5). Аморальність занечищує землю (25). Бог обіцяв, що земля скине з себе тих, хто занечищує її. Статева розбещеність руйнує, а любов - творить.

2. Люби ближнього, як самого себе (19)

"Я Господь" повторюється в цьому розділі 15 разів. Цей розділ починається зі слів: "Будьте святі, бо святий Я, Господь, Бог ваш!" (2). А закінчується він словами: "Я Господь, Бог ваш, що вивів вас із єгипетського краю!" (36). Ми належимо Богові двічі: Він створив нас та Він викупив нас. Він є Господь. Він наказує нам покорятися Йому, любити Його та любити один одного. Його закони вчать нас, як це робити; Десять Заповідей - основа.

Молитва:Господи, допоможи мені любити інших. Допоможи мені не поєднуватись зі світом.

Одне слово:Не живіть, як хананеї

login:
password: