Бо хто знає, що добре людині в житті...

Еклезіяст 6:1-12

(12): Бо хто знає, що добре людині в житті, за небагатьох днів марного життя її, які пробуває вона, немов тінь? Та й що хто розкаже людині, що буде під сонцем по ній?

1. Бог їй багатство дає, і маєтки та славу (1-7)

Соломон оплакує трагедію, коли людина, маючи багатство, маєток та славу, не може насолоджуватись цим усім. Бог може дати людині все, чого бажає її серце, а також можливість насолоджуватись цим. Без Бога людина все своє життя працює, щоб їсти (7), але ніколи не задовольняється.

2. Бо хто знає, що добре людині в житті... (8-12)

Люди думають, що знають, що потрібно для щастя та намагаються досягти цього. Але вони не розуміють головного: їх коротке життя на землі є підготовкою до вічності. Як багаті, так і бідні помруть та стануть на суд Божий. Тільки вічний Бог знає що добре людині в житті. Знати Бога, Котрий дає нам усе, є ціннішим, ніж просто насолоджуватися Його дарами. Коли ми знаємо Його та намагаємось догодити Йому, Він задовольняє наші серця та допомагає підготуватися до вічності.

Молитва: Господи, дякую Тобі за те, що Ти врятував мене від безцільного існування. Допоможи мені бути готовим до вічного життя з Тобою.

Одне слово: Бог знає, що добре

login:
password: