Викуплення того, що Господнє

Левит 27:1-34

(2): Промовляй до Ізраїлевих синів та й скажеш їм: Коли хто складає обітницю Богові за твоєю оцінкою душ для Господа

1. Дотримуйте обітниці Богу (1-29)

Коли б не пообіцяв хто посвятити себе чи якесь своє майно Господу, ця обітниця є святою і має бути виконана. Якщо хтось посвятить Богу чисту тварину, її треба принести на цілоспалення Господу. Нечисті тварини мали викупатися, так само, як дім, або врожай на полі. Бог не дозволяє людських жертв, тож за посвячену Богу людину мала бути заплачена певна відкупна ціна. Саме так мав зробити Їфтах, коли його дочка вийшла до нього з бубнами та танцями. Той, хто дав обітницю, повинен викупити за відповідні гроші все те, що вирішив віддати Богу, але що не приноситься на цілоспалення. Не можна легковажно посвячувати Господу, бо все, що присвячене Господу, святе.

2. Десятина належить Господу (30-34)

Деякі речі вже належать Богу, наприклад, всякий первородний, бо Він викупив їх від смерті в Єгипті через кров Пасхального ягняти. Десятина (одна десята частина) від усього також належить Господу. Хто не віддає Богу те, що Йому належить, той грішить перед Богом.

Молитва:Господи, допоможи мені тримати ті обітниці, що я зробив Тобі. Допоможи мені бути вірним в десятині, щоб я не завинив присвоюванням того, що належить Тобі.

Одне слово:Віддай Господу те, що Йому належить

login:
password: