Жахлива ціна непослуху

Левит 26:14-46

(40-42): І визнають вони гріх свій та гріх батьків своїх, що ними спроневірилися були Мені, а також, що ходили проти Мене. Також і Я піду проти них, і впроваджу їх до краю їхніх ворогів. Якщо тоді впокориться їхне необрізане серце, то тоді понесуть кару за свої гріхи. І Я згадаю заповіта Свого з Яковом, а також заповіта Свого з Ісаком, і також заповіта Свого з Авраамом згадаю, і згадаю той Край

1. А коли ви не будете слухняні Мені (14-39)

Божі люди мають Його слово. Якщо ж вони не слухають Його слів і не слухаються Його, то цим руйнують підвалини заповіту. Бог утримає Свої благословення. Якщо народ продовжить ворогувати з Ним, то й Він ворогуватиме супроти них. Бог покарає Свій народ голодом та нападами злих людей та звірів. Люди без Бога житимуть в страху, пожинаючи гіркі плоди егоїзму. Мета Божого покарання - розбити людську гордість. Бог дозволяє людям страждати, щоб вони могли покаятися і спастися.

2. І визнають вони гріх свій (40-46)

Якщо Божий народ визнає гріхи свої та своїх батьків, та обріжуть свої серця через каяття, то Бог згадає Свій заповіт з Авраамом, Ісаком та Яковом. Він згадав Свій заповіт і послав Ісуса Спасителем світу.

Молитва: Господи, дякую, що Ти настільки любиш нас, щоб карати, коли ми грішимо. Обріж моє серце, щоб я міг пізнати скромного Ісуса і ходити з Ним.

Одне слово: Обріж своє серце

login:
password: