Не маєте, бо не прохаєте

Якова 4:1-6

(2): Бажаєте ви - та й не маєте, убиваєте й заздрите - та досягнути не можете, сваритеся та воюєте - та не маєте, бо не прохаєте

1. Бо не прохаєте Бога (1-2)

Чому люди воюють та сваряться? Це тому, що усередині них йде війна. Коли вони щось захочуть, то намагаються отримати це усіма способами. Але люди Бога не повинні боротися з іншими через свої бажання. Якщо в нас є сильне бажання до чогось, ми повинні просити Бога. Він любить нас. Він навіть не пожалів Свого Сина, але віддав Його за всіх нас. Якщо те, що ми хочемо, справді потрібно нам, Він дасть його, - якщо ми попросимо. Він хоче, щоб ми молилися і покладалися на Нього.

2. Бо ваші мотиви нечисті (3-6)

Іноді ми просимо, але не отримуємо. Чому? Це тому, що у нас нечисті мотиви. Люди світу все життя проводять у пошуках насолоди. Вони дружать зі світом, а друг світу - це ворог Бога. Від світських насолод ми стаємо ненаситними. Безбожник ніколи не може задовольнитися тим, що має. Тільки Бог може задовольнити бажання нашого серця. Він наситить нас, якщо ми з чистим і сумирним серцем попросимо Його.

Молитва: Батьку, дякую Тобі за те, що Ти даєш мені бажання мого серця. Навчи мене молитися.

Одне слово: Не борися з людьми, шукай Бога

login:
password: