Страждання Слуги

Ісая 52:13-53:12

(53:5): А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!

1. Страдник (52:13-53:3)

Цей уривок - це найзрозуміліший в Старому Заповіті опис страждань Ісуса Христа, і, одночасно найбільш повний опис, заради чого Ісус страждав. Слуга Божий був огидний в очах світу, як кривий та кострубатий корінь із сухої землі. Він був погорджений, і люди не цінували Його. У Нього не було багатства чи гарного одягу, Він не жив у прекрасному будинку. Він жив просто й смиренно. Немає людини занадто грішної чи занадто приниженої, щоб прийти до Нього. Він друг грішників, прокажених та повій. Він прийшов бути моїм другом.

2. Він був ранений за наші гріхи (53:4-12)

Він прийшов і страждав, щоб узяти наші немочі та понести наші болі. "На Нього Господь поклав гріхи усіх нас". "Кара на Ньому була за наш мир". Божа воля буде успішно виконуватися Його рукою (10). "Він через муки Своєї душі буде бачити плід, та й насититься".

Молитва: Господи, Ти відмовився від слави та сили небес і став, мов корінь із сухій землі, зневаженим заради мене. Я приходжу до Тебе з моїми тягарями і гріхами і з вдячним серцем.

Одне слово: Він був ранений за мої гріхи

login:
password: