Божа викупна історія

Дії 13:14-25

(22б): Знайшов Я Давида, сина Єссеєвого, чоловіка за серцем Своїм, що всю волю Мою він виконувати буде.

1. Бог вибрав Ізраїль (16-20а)

Павло і Варнава прийшли до Пісідійської Антіохії. В синагозі Павло був запрошений до слова. Павло розпочав свою проповідь, згадуючи історію Божої любові до Ізраїля. Перш за все, вони повинні були пам’ятати Боже покликання бути Царством священиків і народом святим, через яких Він благословить усі народи (Вих. 19:5,6). Бог помножив їх у Єгипті і, Своєю всемогутньою силою, вивів їх звідти. Він 40 років терпляче виховував їх у пустелі. Він віддав ханаанські народи в їхню руку і благословив їх в обіцяній землі.

2. Чоловік за серцем Бога (20б-25)

Після морального падіння в часи суддів Бог поставив царем Давида. Він був чоловіком за серцем Бога, бо робив те, чого хотів Бог. Бог обіцяв, що через нащадків Давида Він пошле ізраїльтянам Спасителя. Бог дотримався обіцянки, пославши Ісуса Христа. Іван Хреститель був свідком, він проповідував покаяння і приготував дорогу Ісусові.

Молитва: Господи, дай мені почуття історії, щоб я міг знати Твоє серце. Допоможи мені робити те, що догоджає Тобі, і використай мене у Своїй історії спасіння.

Одне слово: Роби те, що хоче Бог

login:
password: