Вони Мої

Числа 3:1-51

(13): бо Мій кожен перворідний. Того дня, коли Я був ударив кожного перворідного в єгипетськім краї, Я посвятив Собі кожного перворідного в Ізраїлі від людини аж до скотини, Мої вони будуть. Я Господь!

1. Левити Мої (1-10)

Серед усього Ізраїлю Бог вибрав лише Аарона та його нащадків, щоб вони були священиками Богу. Священиком міг стати лише той, що його вибрав Бог. Це - великий привілей та велика відповідальність. В книзі "Левит" розповідається про те, як двоє синів Аарона легковажно поставились до благодаті Бога і померли в скинії. Левити повинні біли виконувати роботу при скинії замість усіх синів Ізраїлю, аби Бог не уразив темних та неосвячених людей. Все це вказує на Ісуса Христа, що ввійшов замість нас на Небеса, аби стати замість нас перед Богом як справжній первосвященик.

2. Первородні Мої (5-51)

В часи Виходу Ангел Господній пройшов через Єгипет, убиваючи всіх перворідних. Первістки Ізраїлю були врятовані не через їх праведність, а тому що Ізраїльтяни вірою прийняли волю Бога і помастили одвірки кров'ю пасхального ягняти. Бог кров'ю врятував перворідних, тому вони були Його. Мойсей перерахував усіх первістків. Тоді Бог призначив Левитів служити Йому замість них. Первородних було більше ніж Левитів, тому за позосталих потрібно було заплатити викуп грошима. Бог вимагав точний підрахунок.

Молитва: Господи, я належу Тобі, тому що Ти спас мене кров’ю Ісуса. Допоможи служити Тобі зі страхом і повагою

Одне слово: Я Господь, ви Мої

login:
password: