Бог вчинив Ісуса Господом і Христом

Дії 2:25-36

(36): Ото ж, нехай ввесь Ізраїлів дім твердо знає, що і Господом, і Христом учинив Бог Його, Того Ісуса, що Його розп'яли ви!

1. Твій Святий не побачить тління (25-32)

У 15 псалмі Давид написав такі слова, що могли стосуватися тільки Воскреслого Ісуса. Гріб лякав Давида і насміхався над його людськими перемогами. Але Бог пообіцяв ніколи не залишити його. Тоді Давид міг радіти, бо його надія лежала в Живому Бозі, що воскресить Ісуса до життя. Апостоли стали першими свідками того факту, що Бог, як і обіцяв, воскресив Ісуса (32).

2. Бог учинив Ісуса Господом, і Христом (33-36)

Воскреслий Христос вийшов на небеса, щоб сісти на місці, що по праву належить Йому - праворуч Бога. Зі Свого місця слави та сили, Христос вилив обіцяного Духа Святого на кожного, хто повірить в Євангеліє, щоб дати нам силу бути Його свідками. Ті, хто належить Ісусу, служать воскреслому Спасителю. Після страждання в руках Божих ворогів, Ісус прийняв владу в небесах і на землі як Господь і Спаситель.

Молитва: Отче, смерть лякає мою душу, але я знаю, що радітиму в Тобі вічно через Твоє спасіння. Допоможи мені, як Петру, проголошувати Ісуса Господом і Спасителем в цьому злому поколінні.

Одне слово: Бог поставив Його Господом і Спасителем

login:
password: