Ознаки національної розпусти

Ісая 3:1-4:1

(14): Господь іде на суд, щоб судитись з старшими народу Свого та вождями його: "Ви виноградника знищили, грабунок з убогого в ваших домах!"

1. Народ без пастирів (3:1-12)

Якщо немає героїв, великих людей, що були б за приклад для молоді, нема відповідальних лідерів, які турбуються про народ, то приходить моральний і духовний хаос. Люди протистоять один одному, ніхто не хоче бути лідером, нестерпна аморальність, як в Содомі, стає звичною. Господь підніметься судити цих людей. Як може колись набожна нація стати такою? Якщо вона залишає Бога, це неминучий результат.

2. Божий суд (3:13-4:1)

Коли Бог підніметься судити Свій народ, Він звинуватить лідерів і жінок у руйнуванні виноградинка Ізраїльського. Лідери зловживали довірою та експлуатували людей. Вони стали багатими, утоптуючи лице бідних у бруд. Жінки стали гордими та не духовними. Вони цікавились тільки чоловіками та одягом. Бог знищить обох, лідерів та жінок. Наближалися полон та поразка.

Молитва: Господи, піднімай лідерів, що дбають про правосуддя та про людей. Допоможи жінкам нашої землі розкаятися та навернутися до Тебе в молитві.

Одне слово: Розкайся, або зустрінешся з судом Божим

login:
password: