Вступ до Послання святого апостола Павла до Филип'ян

Филипи були римською колонією і головним містом в Македонії. Головний шлях до Риму проходив через центр міста. Там жили юдеї, але не було синагоги. Дії 16:12-40 розповідають, як Павло відкрив церкви в Филипах. На березі річки він проповідував деяким жінкам, і через це навернулась Лідія. Це змінило напрямок світової історії. Християни Филип надавали активну матеріальну підтримку Павлові. Цей лист є місіонерським листом, в якому Павло дякує за підтримку і звітує про свою працю. Під час написання Павло знаходився під домашнім арештом у Римі. Та навіть пишучи з ув'язнення, він сповнений радістю і подякою. Тому цей лист названо "Послання радості". Давайте пізнаємо секрет Павлової радості незалежно від обставин.

Короткий зміст:

1:1-11 Привітання, подяка і молитва;

1:12-30 Павлові кайдани спричинюють успіх Євангелії;

2:1-18 Наслідування Христової покори;

2:19-30 Тимофій і Епафродит;

3:1-4:1 Переважне пізнання Христа;

4:2-9 Заклик до радості і молитви;

4:10-23 Подяка за дари і прикінцева подяка.

Подяка і молитва

Филип'янам 1:1-11

(15): за участь вашу в Євангелії від першого дня аж дотепер

1. Павло і Тимофій, слуги Христові (1-2)

Павло говорить про себе і Тимофія як про слуг Христа Ісуса. Перед тим, як стати лідерами, вони стали слугами Ісуса Христа і Його народу.

2. Участь в Євангелії (3-8)

Павло дякував Богові за филип'ян при кожній згадці про них і завжди чинив молитву з радощами за їхню участь в Євангелії. Павло поважав і високо цінував їх як його співучасників в Євангелії, тому що вони безперестанку молились за нього.

3.Павлова молитва за филип'ян (9-11)

Павло молився, щоб їхня любов примножилась ще більше та більше в пізнанні й усякім дослідженні. Справжня любов - це не егоїстичні емоції. Любов шукає найкращого для того, кого любить. Справжня любов береже нас чистими і непорочними, і чинить в нас плоди праведності. Це робить наші життя славою для Бога.

Молитва: Господи, допоможи мені приймати спільність в Євангелії Ісуса, ділячись Твоєю любов'ю у Христі. Прошу, перебудь з нашими місіонерами і дай їм таку ж благодать.

Одне слово: Співучасть в Євангелії

login:
password: