Хліб з неба

Вихід 16:1-36

(4): І промовив Господь до Мойсея: Ось Я спускатиму вам дощем хліб із неба, а народ виходитиме й щоденно збиратиме, скільки треба на день, щоб випробувати його, чи буде він ходити в Моєму Законі, чи ні

1. Горшки м'яса в Єгипті (1-3)

Ізраїльтяни вийшли з єгипетського рабства, але все ще жили з шрамами рабського менталітету. Зараз вони вільні. Перед ними простягалася земля, яку обіцяв їм Господь. Але вони ще й досі прагнули безкоштовної їжі і життя без турбот, яке в них було за часів рабства в Єгипті.

2. Я випробовую їх (4-9)

Господь сказав Мойсею, що цьому народу бракує не тільки хліба, але й тренування. Бог подаватиме їм хліб, а разом з тим вчитиме покірності, завзятості і вірності.

3. Слава Господня (10-36)

Бог дуже вразив ізраїльтян, коли Господня слава показалася в хмарі. Божі вказівки були дуже чіткими: Господь хотів, щоб люди вставали рано вранці і збирали щоденний хліб. Вони отримуватимуть не багато і не мало, а кожен у міру своєї спроможності з’їсти. Дотримуючись суботи, вони будуть шанувати Творця. Вони покладатимуться на Бога зі смиренним і вдячним серцем. Мойсей також допомагав їм мати відчуття історії.

Молитва:Господь, дякую Тобі за духовну і фізичну їжу і за Твоє виховання.

Одне слово:Покладайся на Бога і корися Йому щодня

login:
password: