Щоб ви знали і розповіли дітям вашим

Вихід 10:1-29

(2): і щоб ти розповідав в уші сина свого та онука свого, що зробив Я в Єгипті, та про ознаки Мої, що вчинив я серед них. І ви будете знати, що Я Господь!

1. Божий намір через ознаки (1-2)

Бог застосував покарання, щоб змирити гордих єгиптян. Через ці кари Він хотів показати Божому народу Свою силу, а головне - навчити їх тому, що ніхто не мине Його праведного суду. Бог велів ізраїльтянам прийняти все, що Він зробив в Єгипті, як урок, і навчити цьому своїх дітей. Наступні покоління повинні мати страх Господній і жити в покорі Богу.

2. Сарана і темрява (3-29)

Мойсей застеріг фараона про те, що спровадить сарану на весь його край. Навіть фараонові раби умовляли його відпустити ізраїльтян. Але фараон підрахував усі матеріальні збитки, що принесе відпущення рабів, і не захотів втрачати легке життя, яке він мав за рахунок їхньої праці. Тому він відмовився. Тоді сарана принесла ще більших збитків, ніж фараон міг собі уявити. Він покаявся. Але як тільки сарана зникла, фараон змінив свою думку. Невдовзі настала дев'ята кара - темрява. Темрява була символом смерті, що незабаром покриє всю землю.

Молитва:Господь, допоможи нам мати страх Господній, жити в покорі перед Тобою і навчити цьому своїх дітей.

Одне слово:Розкажи своїм дітям

login:
password: