Яків залишає Падан арамейський

Буття 31:1-55

(13): Я Бог Бет-Елу, що ти намастив був там пам'ятника, і Мені склав там обітницю. Тепер уставай, вийди з цієї землі, і вертайся до землі твого народження

1. Рішення Якова (1-21)

Коли Яків розбагатів, Лаван і його сини стали заздрити. Яків боявся Лавана. Але дійсною причиною повернення Якова стало не це, а те, що Бог Бет-Елу, де Яків дав обітницю, сказав: "Вернися до краю батьків своїх, і до місця твого народження. А Я буду з тобою" (3). Рахіль і Лія показали свою вірність Якову і підтримали його в тому, щоб робити, як велів Господь (16). Таким чином, одного разу, коли Лавана не було вдома, Яків зібрав все і зник. Рахіль показала своє справжнє обличчя, вкравши ідолів з дому батька.

2. Частина Якова і Лавана (22-55)

Лаван швидко наздогнав Якова. Він обшукав все його майно, щоб знайти крадених ідолів. Рахіль хитро заховала їх, і Лаван нічого не знайшов. Яків розсердився і почав дорікати Лавану. Яків був розумною, наполегливою і відповідальною людиною, але секрет його богатства був не в цьому, а в Божому благословінні. Бог беріг свою обіцянку і захищав його перед Лаваном.

Молитва:Господи, без Твого благословення людський успіх приносить лише нещастя. Даруй мені Твоє благословіння.

Одне слово:Бог береже свою обіцянку

login:
password: