Синами Всевишнього станете

Луки 6:27-36

(35): Тож любіть своїх ворогів, робіть добро, позичайте, не ждучи нічого назад, і ваша за це нагорода великою буде, і синами Всевишнього станете ви, добрий бо Він до невдячних і злих!

1. Любіть своїх ворогів (27-31)

Бог хоче повернути нам Свій образ. Ісус помер за нас, коли ми ще були ворогами Йому. Смерть Ісуса знищила владу гріха і змінила нашу грішну природу. Ісус благословляє тих, хто проклинає Його, і молиться за тих, хто Йому противиться. Він не докоряв воїнам, які кидали жереб про Його одіж. Він завжди все давав. Те, що Ісус говорить в цьому вірші - це Його характер, Його "стандарт".

2. Люблять бо й грішники тих, хто їх любить (32-36)

Християни мають відрізнятися від мирських людей. Любити того, хто любить тебе, це логічно, але все одно важко. Але Ісус закликає любити навіть тих, хто нас ненавидить. Нормально подарувати щось тому, хто подарував щось тобі, але подарувати, не очікуючи віддачі - виглядає по-дурному. Ісус любив нас, коли ми були Його ворогами. Ісус просить і Своїх учнів любити в світі, сповненому ненависті і байдужості.

Молитва: Господи, допоможи мені жити не так, як мирські люди. Допоможи вподоблюватись Ісусові, а не слідувати за своєю грішною природою. Даруй мені образ Ісуса.

Одне слово: Рости в образі Ісуса

login:
password: