Ми Його твориво

Ефесянам 2:8-10

(10): Бо ми Його твориво, створені в Христі Ісусі на добрі діла, які Бог наперед приготував, щоб ми в них перебували

1. Спасені ви благодаттю через віру (8,9)

Ми були мертві через гріхи й не могли врятувати себе. Тільки Бог може спасти нас. Він не зобов'язаний це робити. Ми опиралися Богу, тому заслуговуємо лише на смерть та пекло. Та Він полюбив нас - Своїх творінь. Ми не достойні Його любові, але по Своїй великій милості Він віддав Ісуса на смерть за наші гріхи. Це благодать. Ми отримуємо Божий дар благодаті лише через віру. Ділами ми не можемо заслужити Божу милість чи стати достойними дару благодаті. Тільки вірою в Ісуса ми отримуємо спасіння, яке приготував люблячий Бог.

2. Бог створив нас на добрі діла (10)

Господь створив та спас нас. Кожний створений люблячим Богом з доброю метою. Коли ми були рабами гріха й виконували бажання грішного тіла, ми не могли робити добрих діл, для яких створені. Але Бог спас нас благодаттю, щоб ми служили Йому без страху, славлячи Його ім'я. Наше життя має зміст лише тоді, коли ми живемо за Його волею та виконуємо Його діла.

Молитва: Господь, дякую за те, що створив мене на добрі діла; дякую за викупну благодать, яка дає мені можливість виконувати Твою справу.

Одне слово: Створені в Христі Ісусі на добрі діла

login:
password: