Вступ до послання до Ефесян

Послання до ефесянам було написане апостолом Павлом під час його ув'язнення у Римі (60-61рр.). Ефес був важливим торговельним центром та провідним містом Малої Азії. Тут Павло провів три роки своєї третьої місіонерської мандрівки. Через його служіння не тільки церква в Ефесі, а й сім церков Малої Азії вкорінились та зростали. Тут він отримав видіння поширювати Євангелію в усьому язичницькому світі через Рим - центр імперії.

На відміну від першого послання до коринтян, в цьому посланні Павло не розглядає практичні проблеми віри та життя. Здебільшого він пише про Ісуса Христа та про "таємницю Євангелії" - великий план Бога викупити світ через Ісуса Христа. Таємниця Євангелії полягає в тому, що Бог полюбив усіх людей, та Ісус помер за язичників так само, як і за юдеїв. Тому Церква мусить посилати місіонерів, щоб донести Євангелію до невіруючих. Ми маємо з любов'ю ставитися один до одного, берегти духовний порядок у нашому зібранні та "зодягнутися в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських".

Павло називає себе послом у кайданах, ув'язненим за проповідування Євангелії, та просить молитися, щоб він міг без страху проповідувати.

Таємниця Його волі

Ефесянам 1:1-10

(10): для урядження виповнення часів, щоб усе об'єднати в Христі, що на небі, і що на землі

1. Духовне благословення у Христі (1-8)

Павло став апостолом-місіонером з Божої волі. Бог обрав віруючих ефесян на нас, "щоб були перед Ним ми святі й непорочні". Бог відкупив нас кров'ю Ісуса та пробачив гріхи "через багатство благодаті Його". Ми не заслуговуємо того, щоб називатися дітьми Божими, але Він усиновив нас з милості Своєї. Тепер ми не повинні жити егоцентрично та марно. Ми повинні жити як діти Бога, для Його слави.

2. Таємниця Його волі (9-10)

У Бога є великий план для світу. Він створив прекрасний світ для Своєї слави. Але через гріхопадіння людини благословення світу стало прокляттям. Бог планує відновити порядок творіння у "виповнення часів". Тому Він послав Христа на смерть за гріхи всього людства. Коли люди приймають Євангеліє, Бог прощає гріхи та Його Царство приходить у їх серця. Одного разу Христос прийде знову. Він відновить порядок творіння, і Царство Бога буде як на небі, так і на землі.

Молитва:Отче, нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі.

Одне слово:Усе об'єднається у Христі

login:
password: