блаженний народ, що Господь йому Бог!

Псалми 143:1-15

(15): Блаженний народ, що йому так ведеться, блаженний народ, що Господь йому Бог!

1. Господь, моя скеля (1,2)

Давид пройшов довгий шлях від простого пастушка до царя над Ізраїлем. На всьому його шляху Бог беріг його і направляв, виховуючи добрим пастирем для Свого народу. Не дивлячись на такі великі зміни в своєму житті, Давид не став гордим. Він знав, що джерело його сили і перемог, його влади - це Господь. В Бозі він знайшов милість і захист.

2. Господи, що то людина, що знаєш її? (3-11)

Бог великий і славний. Тому тим більше викликає подив і благоговіння Його любов і милість до нас. Псалмист дивується з того, що всемогутній Бог не просто сходить до маленької і слабкої людини, але робить її предметом Своєї постійної уваги. Цей великий Бог від одного дотику якого димлять гори, приходить до однієї людини, яка кличе до Нього по допомогу і спасає від великих вод. Цей Бог достойний того щоб ми славили і хвалили Його цілим своїм життям!

3. Блаженний народ, що Господь йому Бог! (12-15)

Народ, у якого Господом є Бог - це Божий народ. Сам Бог благословить і захистить його. Його сини будуть немов молоді дерева, його дочки будуть стрункі і прекрасні, як наріжні стовпи, витесані на окрасу палати. Його комори будуть повні. Сам Бог, Його свята присутність будуть найбільшим благословенням для цього народу.

Молитва:Господи, що то людина, що знаєш її? Я славлю Тебе за Твої незмінні милості до мене. Будь Господом для мого народу і благослови нас.

Одне слово:Блаженний народ, що Господь йому Бог!

login:
password: