Покривала скинії

Вихід 36:8-38

(35): І зробив він завісу з блакиті, і пурпуру, і червені та з суканого віссону. Мистецькою роботою зробив її з херувимами

1. Скинія (8-34)

Скинія - це намет, де розміщені ковчег та її речі. Бог перебував у наметі серед Свого народу. Намет складався з десяти прекрасних покривал зсередини. Коли всі покривала висіли, скинія була шириною 5 метрів, довжиною 15 метрів та висотою 5 метрів. Зверху шатер був сплетений з козиної вовни, і вся скинія була вкрита двома шарами: один з баранячих на-червоно пофарбованих шкурок, і другий з тахашевих шкурок. Витончена краса і розкіш скинії приховувалися за грубою зовнішньою стороною. Ісус Еммануїл, Який прийшов перебувати серед людей, схожий на скинію (Ів. 1:14, Іс. 53:2).

2. Святе Святих (35-38)

Покривало у вірші 35 відділяло Святе Святих від Святого. Ковчег перебував поряд з покривалом. Лише первосвященник входив туди, і лише раз у рік. Саме ця завіса разірвалася зверху донизу, коли Ісус був разіп'ятий (Мат. 27:51). Ісус відкрив усім людям шлях до Бога.

Молитва: Господь, прийди та перебувай в мені сьогодні. Допоможи мені приготувати Святе Святих в своєму серці і кожного дня входити туди з Кров'ю Ісуса.

Одне слово: Бог створив в нас скинію

login:
password: