Жертівник та подвір'я скинії

Вихід 27:1-21

(21): У скинії заповіту назовні завіси, що на свідоцтві, приготує її на запалення Аарон та сини його від вечора аж до ранку перед лицем Господнім. Це вічна постанова їхнім родам від Ізраїлевих синів!

1. Мідний жертівник (1-19)

Мідний жертівник був побудований для спалювання жертв. Він розташовувався зовні скинії в подвір'ї, що було навколо святилища. Кров жертв приносилася туди, щоб викупити від гріха (Лев. 17:11). Хлібні вдячні принесення теж приносилися там. Жертівник був зроблений порожнім, тому що з ним люди повинні були увійти в обіцяну землю.

2. Бережи лампаду запаленою (20-21)

Оливою для лампадок була чиста олія з оливок. Священик повинен запалювати лампадки щовечора, і він та його сини повинні берегти лампадки запаленими аж до ранку. Бог не спить (Пс. 120:4), Він стереже Свій народ вдень та вночі. Доки лампадки Бога горять, доти у світу є світло та надія.

Молитва:Господь, дякую Тобі за Ісуса, Чия кров пролилася на хресті за гріхи світу, роблячи жертівник непотрібним, і дала нам можливість зрозуміти його значення. Дозволь оливі Святого Духу постійно горіти в моєму серці.

Одне слово:Бог прощає гріхи і дає світло

login:
password: