Бійтесь Бога, не грішіть

Вихід 20:18-26

(20): І промовив Мойсей до народу: Не бійтеся, бо Бог прибув для випробування вас, і щоб страх Його був на ваших обличчях, щоб ви не грішили

1. Не бійтеся, лише майте страх Господній (18-21)

Існує два види страху: один з них паралізує людину і робить її в'язнем сатани. Люди затремтіли перед громом, блискавкою і горою, що вся диміла, але Мойсей сказав їм: "не бійтеся!" Ми не повинні дозволяти, страхові перед людьми, обставинами, чи навіть страху перед смертю заволодіти нами. Такий страх сатана використовує як знаряддя, щоб ув'язнити нас (Євр. 2:14,15). Інший вид страху - це страх перед Богом. Страх Господній береже нас від гріхів. Страх Господній - це початок мудрості (Пр. 9:10).

2. Ідоли і жертовники (22-26)

Бог любить нас і хоче, щоб ми поставили Його на першому місці в своїх серцях. Він ненавидить ідолослужіння. Людям потрібно бути обережними, щоб не поклонятися тому, що було зроблене їх власними руками. Навіть жертовники не повинні стати об'єктом для поклоніння. В людському серці легко з'явитися ідолослужінню, але ми повинні боятися Бога і відкинути від себе ідолів.

Молитва:Господь, допоможи мені любити, боятися Тебе і шанувати Твоє слово, щоб я не грішив проти Тебе.

Одне слово:Страх Господній, а не людський

login:
password: