Благословення Мелхиседека

Буття 14:17-24

(19,20): І поблагословив він його та й промовив: Благословенний Аврам від Бога Всевишнього, що створив небо й землю. І благословенний Бог Всевишній, що видав у руки твої ворогів твоїх. І Аврам дав йому десятину зо всього.

1. Мелхиседек (18-20)

Аврам повертався після свого тріумфу з славою і здобиччю. Він міг би сказати "Бог зберігає Свою обіцянку, дає мені землю і звеличує моє ім'я", він міг би прагнути сили і багатства, яких вже майже досяг в перемозі. Він міг би втратити своє духовне бажання. Аврам потребував пастиря, тому Господь послав Мелхиседека, священика Бога Всевишнього (див. Євр. 7:1,2). Мелхиседек виніс вино і хліб, і розділив з Аврамом. Він благословив Аврама від імені Всевишнього Бога, Творця (Владики) неба і землі і джерела всякого благословення. Він прославив Всевишнього Бога за те, що він дарував Аврамові перемогу. Аврам віддав йому десятину з усього, на знак визнання Бога Своїм Царем.

2. Цар Содому (17, 21-24)

Цар Содому теж вийшов назустріч Авраму, але не щоб благословити його, а щоб спокусити багатством. Але Аврам не хотів багатства з Содому. Він хотів тільки Божого благословення.

Молитва:Господь, допоможи мені жити як Твій слуга і бажати тільки Твого благословення.

Одне слово:Благословен Бог Всевишній

login:
password: