Бог зміцнює Аврама

Буття 13:14-18

(14,15): І промовив Господь до Аврама, коли Лот розлучився із ним: Зведи очі свої, та поглянь із місця, де ти, на північ, і на південь, і на схід, і на захід, бо всю цю землю, яку бачиш, Я її дам навіки тобі та потомству твоєму.

1. Коли Лот розлучився (14а)

Після відділення Лота Аврам міг впасти в депресію. Він любив Лота, і, можливо, навіть піклувався про нього як про свого сина і свого матеріального і духовного спадкоємця. Разом вони пережили багато труднощів, але зараз Лот покидав його. Лот прийняв благородний вчинок Аврама, заявив про своє право на кращу землю і пішов.

2. І сказав Господь до Аврама... (14б 18)

Під час кризи Господь не менше п'яти разів говорив до Аврама і нагадував йому Свою обіцянку. Зараз був один з таких випадків. Бог не допомагав Аврамові матеріально і не прагнув по-людськи його втішати. Хоча зараз Він не давав йому сина, але також не дозволив перебувати у відчаї. Господь сказав: "Зведи очі твої із місця, де ти, на північ і на південь, і на схід, і на захід, бо всю цю землю, яку бачиш, Я її дам навіки тобі та потомству твоєму". Потім Бог велів йому пройти вздовж і вшир Краю. Аврам повірив Господу, послухався та й пішов до Хеврону. Там він поставив жертівника для подяки і поклоніння перед Господом.

Молитва: Господь, дякую за Твої обіцянки, які сильно зміцнюють моє серце.

Одне слово: Боже слово дає нам силу

login:
password: