Приходько й захожий

Буття 23:1-20

(4): Приходько й захожий між вами. Дайте в себе мені власність для гробу, і нехай я поховаю свою небіжку з-перед обличчя свого

1. Смерть Сарри (1-6)

Буття розкриває історію Божого заповіту, таким чином смерть Сарри показує завершальний період в історії Авраама. Його дії в цей час свідчать про віру Авраама. Господь обіцяв Аврааму в спадщину всю Ханаанську землю, але насправді той не мав навіть і шматка землі у власності. Авраам проживав у наметах в Землі Обіцяній, як приходько та захожий. Він вірив, що Господь приготував йому інше місце на небесах (Євр.11:9).

2. Встав Авраам, і вклонився народу (7-20)

Авраам торгувався з хіттеянином Ефроном, щоб придбати печеру Махпелу для місця поховання. Одного разу Господь дарує йому всю землю, але Авраам не шукав користі і не намагався використовувати духовні привілеї в матеріальній безпеці. Авраам приймав реальність такою як є і з терпінням очікував на час Бога.

Молитва:Господь, допоможи мені жити як пілігрим і захожий у цьому світі, надіючись на Тебе і Твоє благословення. Допоможи мені жити і померти з вірою в Твою обіцянку.

Одне слово:Мандри пілігрима в небеса

login:
password: