Ціна за учнівство

Луки 14:25-35

(27): І хто свого хреста не несе, і не йде вслід за Мною, той не може бути учнем Моїм!

1. Бути учнем Ісуса (25-27)

Ісус не шукав популярності серед великого натовпу. Він хотів виховати учнів, тому Він сказав декілька шокуючи слів. Ніхто не може бути учнем Ісуса, якщо не поставить Його на перше місце. Ісус повинен мати перевагу над всіма найближчими стосунками з людьми, навіть над самим життям людини. Ісус призвав нас жити життям місії. Кожен з нас повинен взяти свій хрест і слідувати за Ісусом. Ми не можемо лише плентатись позаду Нього без особистого рішення та посвячення.

2. Підрахунок ціни (28-35)

Той, хто хоче вступити до вузу, має підрахувати витрати - гроші, зусилля, зайнятий час. Щоб бути учнем Ісуса, теж необхідне посвячення та жертовність. Але це того варте. Життя без посвячення не варте того, щоб його прожити, воно як сіль без смаку. Не можна намагатись слідувати за Ісусом без прийнятого рішення віддати все що маєш заради Ісуса та Євангелія.

Молитва: Господи, багато людей думають, що життя без посвячення - це вільне життя. Але Твоє слово вчить, що життя, не посвячене Ісусу, є рабським. Допоможи мені не йти на компроміс з відносністю сучасності та бути Твоїм учнем.

Одне слово: Слідування за Ісусом варте будь-якої ціни

login:
password: